ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ

Η Φοινικούντα, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Μεσσηνίας, βρίσκεται στο μέσο περίπου της διαδρομής μεταξύ Μεθώνης και Κορώνης, απέναντι από την νησίδα Σχίζα. Απέχει περίπου 300 km από την Αθήνα και μόλις 60 km από την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα την Καλαμάτα.

H Φοινικούντα, είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με όμορφα ακρογιάλια, άρτια τουριστική υποδομή και φυσικά πολλούς επισκέπτες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ξεδιπλώνοντας την ιστορία, η Φοινικούντα υποστηρίζεται ότι ιδρύθηκε από τους Φοίνικες (από όπου προήλθε και η ονομασία της) που αποίκησαν τα παράλια της Πελοποννήσου στο σημείο αυτό. Για τους ντόπιους είναι γνωστή με το όνομα «Ταβέρνα», όνομα που πήρε από τους ψαράδες της περιοχής που έφταναν στην παραλία της για να ξεκουραστούν και να απολαύσουν το καλό κρασί στις λιγοστές ψαροταβέρνες.

Σήμερα, η Φοινικούντα, με μόνιμους κατοίκους περίπου 500, έχει σημαντική ανάπτυξη και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Προσφέρει ένα καταπληκτικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας που δύσκολα συναντά κανείς. Έχοντας ως ορμητήριο την Φοινικούντα μπορείτε να πραγματοποιήσετε αποδράσεις στις γύρω περιοχές απολαμβάνοντας το φυσικό κάλλος αλλά και τα αξιοσέβαστα μνημεία που υπάρχουν. Σε απόσταση λίγων χιλιόμετρων βρίσκεται η Μεθώνη με το επιβλητικό της Κάστρο, το Παλαιοχριστιανικό Κοιμητήριο του Αγίου Ονούφριου, το Βυζαντινό Ναό του Αγίου Βασιλείου και το Ναό του Αγίου Λέοντα. Κοντινός προορισμός αποτελεί και η Πύλος με το Νιόκαστρο και το Παλαιόκαστρο, τον όρμο της Βοϊδοκοιλιάς, καθώς και το βραχώδες νησάκι Σφακτηρία.
Από το λιμανάκι του χωριού μικρά καΐκια ξεκινούν κατά τους θερινούς μήνες ημερήσιες εκδρομές στα απέναντι ερημονήσια Σχίζα, Σαπιενζα και Βενέτικο, εκ των οποίων το πρώτο και μεγαλύτερο εξ’ αυτών είναι καλυμμένο από δάσος κουμαριάς.

Όλα αυτά είναι που κάνουν την Φοινικούντα, ένα μοναδικό προορισμό, για τις διακοπές σας. Μια περιοχή που αξίζει να επισκεφθείτε και θα σας μείνει αξέχαστη!